30 mar. 2011

CE MEDIC SPECIALIST (medicină alopată) AR TREBUI SĂ CONSULT DACĂ AM DURERI DE SPATE?

Pentru a putea primi o formă de terapie, un tratament adecvat trebuie în primul rând pus un diagnostic. Pentru a primi un diagnostic ar trebui să mergeţi la un medic. Din nefericire sunt peste 400 de posibile cauze ale durerilor de spate care au sau nu legătură directă cu zona dureroasă. De aceea este recomandat un consult iniţial la medicul de familie care să descopere cam care ar fi zona afectată, cam de unde provine durerea, dacă este locală sau iradiată de undeva şi să vă trimită la un medic specialist corespunzător problemei pe care o aveţi. În acest fel scutiţi multă alergătură inutilă, testări scummpe şi nerelevante şi în primul rând timp şi bani.

Dacă se ştie clar că durerile de spate au cauze localizate la nivelul structurii coloanei vertebrale (oase, muşchi, articulaţii, nervi) şi nu sunt dureri iradiate de la organe interne, tumori sau metastaze (vezi cauzele durerilor de spate) atunci schema simplă ar fi: medic de familie → medica specialist (reumatolog / recuperare) → RX/RMN→ medic specialist iniţial pt. interpretare în context şi alegerea unei forme de tratament sau → medic neurolog sau neurochirurg pt. evaluare deficitului motor şi a necesităţii unei intervenţii chirurgicale (invazive sau minimal invazive) → diagnostic de certitudine → tratament → reevaluare medic de familie / medic specialist curant
Specializări medicale ale medicinii alopate relaţionate direct cu durerile de spate




9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. DIN NEFERICIRE! Si ai dureri si nu stii unde sa te duci, si multi nu se mai duc si asteapta sale treaca, si nu le trece si se duc doar cand este mult prea grav...si asta doar pentru ca nu au stiut unde sa se duca de prima data!

      Ștergere
  2. Pai de ce exista medic generalist sau de familie, pentru a te indruma spre un specialist. problema este de fapt ca multi nu merg pentru ca nu asigurari de snatate sau nu au bani si asteapta sa le treaca, e putin cam trist !

    RăspundețiȘtergere
  3. Perfect adevarat... O realitate trista! Si cand nu le trece se sperie si vor sa sara peste etapele impuse de sistem!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am foarte mare incredere si in medicina naturista, pe langa specialisti...

    RăspundețiȘtergere
  5. E foarte adevarat ca medicina naturista poate schimba multe din viata noastra de zi cu zi, dar unele lucruri precum tonusul muscular, rezistenta la efort, adaptarea cardiorespiratorie la efort echilibrul muscular, articular sau general sunt chestii care se pot obtine numai prin munca sustinuta si nu pot fi suplinite in totalitate din surse externe...din nefericire!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai intai ar trebui sa avem un sistem foarte bine pus la punct dupa care sa incepem sa educam oamenii care inca nu au scapat de mentalitatea "leacurilor babesti"

    RăspundețiȘtergere
  7. In Romania se dau foarte multe diagnostice eronate, mare grija, bun articolul si raspunsurile dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere

Cititi deasemeni si