30 mar. 2011

Rolul medicului de familie în tratarea problemelor de coloană!


 Medicul de familie trebuie să aibă un istoric personal al fiecărui pacient care să cuprindă o imagine de ansamblu asupra tuturor problemelor individului. El poate pune un diagnostic de certitudine în unele situaţii, dar, dacă problema este mai gravă decât domeniul său de expertiză, trebuie să trimită individul la un specialist sau la mai mulţi până se va putea pune diagnosticul de certitudine şi evalua starea reală şi gravitatea problemei. 

Pentru a consuma cele mai puţine resurse - timp, bani, analize, medicamente, etc. - este bine să mergeţi de prima dată la medicul de familie pentru a afla, în funcţie de istoricul personal, cărui specialist să vă adresaţi. altfel, puteţi trece pe la mulţi medici care o sa vă spună că din punctul lor de vedere sunteţi sănătos şi totuşi cu o mulţime de dureri...

Pe baza diagnosticului de certitudine şi a tratamentului indicat de medicul specialist şi ulterior continuat de medicul de familie se poate realiza un program terapeutic şi/sau profilactic pe termen lung. Astfel medicul de familie poate recomanda KINETOTERAPIE ori de câte ori el crede necesar în funcţie de evoluţia individuală. De aceea se recomandă o bună colaborare între terapeut şi medicul de familie pentru o reală evaluare a realităţilor pacientului. Din acest punct de vedere rolul medicului de familie este foarte important în ghidarea persoanei, oferirea consultanţei necesare şi a tratamentului pe termen lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cititi deasemeni si